אינקדס תגיות | ראשי | איך זה עובד? | הוסף תגית חדשה | קידום תגיות אינדקס אתרים

אינדקס אתרים

מבוסס תגיות
על אוכל   |   מאמרים, כתבות, ידיעות, סקרים, חדשות, מדיה, הכל... על אוכל
חומוס

החומוס היא קטניה המוכרת לכולנו. היא חלק בלתי נפרד מהמטבחים הים- תיכוניים, הערביים והמזרחיים.
היא גדלה באפריקה, אסיה, אמריקה ואירופה. ישנם סוגים שונים של חומוס המשתנים בגודלם וצבעיהם (יש בהירים, צהבהבים ואפילו חומים כהים).
אין כמעט אדם שלא אוהב חומוס, או שאינו נוהג לאכול חומוס לפחות פעם בשבוע.
הצורה האהובה עליי היא כמובן ממרח החומוס עם הגרגירים שאפשר למצוא בחומוסיות הפזורות במקומות רבים בארץ.
רוב האנשים נוהגים לאכול חומוס מוכן, הנקנה בסופר ויש בו הרבה חומרים משמרים, חומרי תבע ועוד. כדאי להימנע עד כמה שאפשר מסלטי חומוס כאלו ולהעדיף את סלט החומוס הביתי, או זה המוכן בחומוסיה שניתן לבטוח בה.
מאחר והחומוס הוא כזה מזון עממי, נוטים רבים להתעלם מהערכים התזונתיים הרבים המצויים בו. הוא מזון עתיר סיבים ועקב כך נותן תחושה של שובע שיכולה להימשך זמן רב (תלוי אם אתם מאלו שאוכלים עם פיתה, או בלי פיתה). יש בו מעט קלוריות ביחס לתחושת השובע שהוא מספק, יש בו חלבונים איכותיים (במיוחד לאחר הנבטתו). הוא מכיל גם כמויות יפות של סידן, ברזל, אשלגן, ויטמין 3B וחומצות שומן רב בלתי רוויות. כמו כן זהו מזון בעל ערך גליקמי נמוך, מה שהופך אותו למזון אידיאלי לסובלים מבעיות של תנודות במשק הסוכר. הוא גם נמצא כעוזר לבעיות של כולסטרול, בעיות מעיים ועיכול וסרטנים מסוגים שונים, אם משלבים אותו בתזונה באופן קבוע.
מעבר לכך זהו מזון שמאפשר מגוון רב של צורות הכנה והגשה, החל בגרגירים המבושלים, דרך מרקים, קוסקוס וכלה בממרח טחון. אפשר גם לטחון את החומוס לקמח ולהכין ממנו לחמים ומאפים.

הקטניות ידועות כעושות גזים ולכך יש כמה פטנטים, או פתרונות שניתן לנסות.
כאשר מבשלים את הקטניות רצוי להחליף את המים כמה פעמים, בכך עוזרים בפירוק האנזימים מעכבי החלבונים המצויים בכל הקטניות. הם אלו הגורמים לגזים וניתן לראותם כקצף שעולה על פני המים כשמבשלים קטניות. ככל במחליפים את המים יותר פעמים (לאחר רתיחתם) יורדת כמות הקצף, מה שמקל על בישול הקטניות ועל עיכולן.
טריק נוסף הוא להוסיף בהשריית הקטניות ובבישולן פס של אצת קומבו. יש לה יכולת של ספיחת הגזים אליה והיא עוזרת להיפטר מהם.
ניתן גם להוסיף בבישול תבלינים הידועים כסופחי גזים: זרעים של כמון, כוסברה, אניס, שומר, הל, ג'ינג'ר וקימל.

אצלנו בבית אוכלים חומוס כחטיף בין או לפני הארוחה. אני מבשלת את החומוס ומוסיפה לגרגירים הרכים שמן זית (הרבה, כי הגרגירים סופגים אותו מהר), מלח עשבים, זעתר, כמון, מיץ לימון טרי ושום קצוץ. בד"כ לא נשאר ממנו כלום, גם כשאני מנסה לעשות כמות גדולה.
זהו חטיף נפלא לילדים במקום במבה, ביסלי ושאר החטיפים ואפשר לקחת אותו לעבודה, ללימודים ולנסיעות בקלות.

חומוס מרוקאי:
משרים כוס חומוסים ללילה ובבוקר מבשלים אותם עד להתרככות. מוסיפים למי הבישול עלה דפנה, כוס בצל מטוגן, 2 שיני שום כתושות, מקל קינמון, מעט ג'ינג'ר טחון או קצוץ, פלפל שחור וכורכום.
מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים כ-20 דקות, מוסיפים ממש לפני הסוף 2 כפות פטרוזיליה קצוצה וכ- ½ כוס צימוקים ומכבים את האש.
אפשר לאכול כך, או מעל אורז בסמטי מלא.
אפשר לאחר שהחומוסים התרככו לסננם מהמים ובמקום לבשל את התבשיל על בסיס מים, להכינו על בסיס של עגבניות טריות / רוטב עגבניות. כל שאר החומרים יתאימו גם לרוטב זה.

בתיאבון, ורד לב- נטורופתית N.D.
04-6372906 / 052-8527755

נכתב על ידי ורד לב [ 31/01/2007 ]


www.Articles.co.il - מאמרים לשימוש חופשי

תגיות מומלצות רוצים לקדם כאן תגית? לחצו כאן >>
דומיינים למכירה  |  עיצוב לוגו  |  ישראל  |  עיצוב אתרים
עוד על אוכל
אוכל אורגני והכיס שלנו   למאמר המלא לחצו כאן >>
פסטה   למאמר המלא לחצו כאן >>
שילובים מוצלחים של אוכל עם יין ולא להיפך!   למאמר המלא לחצו כאן >>
המדריך להקמת בר קומפקטי   למאמר המלא לחצו כאן >>
עשבי התיבול השונים ושימושם במטבח   למאמר המלא לחצו כאן >>
מהפכים ותפריטי קיץ - מקבץ חדשות אוכל   למאמר המלא לחצו כאן >>
גלידות: סקר טעמים   למאמר המלא לחצו כאן >>
תבלינים כערך מוסף לאוכל   למאמר המלא לחצו כאן >>
בר אקטיבי   למאמר המלא לחצו כאן >>
הגריל הישראלי   למאמר המלא לחצו כאן >>
איך לעשות חיים קלים בבית ובמטבח   למאמר המלא לחצו כאן >>
הגשה ושמירה של יינות   למאמר המלא לחצו כאן >>
מסעדות בתל אביב יפו   למאמר המלא לחצו כאן >>
עוגות בצק סוכר לימי הולדת   למאמר המלא לחצו כאן >>
כיצד תשמרו על עצמכם רזים גם בחגים   למאמר המלא לחצו כאן >>
קייטרינג חלבי או קייטרינג בשרי   למאמר המלא לחצו כאן >>
עוגת פירות יבשים ב-5 דקות   למאמר המלא לחצו כאן >>
יין ישמח לבב אנוש, ובעצם גם וודקה, או בירה, או וויסקי טוב   למאמר המלא לחצו כאן >>
בישול בעזרת יין וודקה   למאמר המלא לחצו כאן >>
גריל גז - בכיף שלי   למאמר המלא לחצו כאן >>
 4612 תגיות באינדקס אתרים מבוסס תגיות הוסף אתרך לאינדקס >>
שירותים (350) בריאות (302) תיירות ונופש (278) חתונות ואירועים (253)
בית וגן (249) קניות וחנויות (212) פנאי ובידור (206) עסקים (195)
אינטרנט (155) מחשבים (152) לימודים (149) אוכל (139)
רכב ותחבורה (131) חוק ומשפט (127) טיפוח ויופי (125) כספים (122)
ספורט (110) עיצוב ואמנות (106) פרסום ושיווק (102) ילדים ותינוקות (96)
בניית אתרים (94) מתנות (93) הריון ולידה (93) נדל"ן (88)
צילום (83) אופנה והלבשה (80) חדשות ואקטואליה (78) בעלי חיים (73)
עבודה (64) אהבה ויחסים (60) אינדקס (55) משפחה (54)
מבוגרים (54) נשים (42) משחקים (42)
הוספת תגית חדשה חינם
הקלידו תגית רצוייה: (מילה או מחרוזת)

בחרו קטגוריית סיווג: (לקישור התגית)
בדקו זמינות של תגית רצויה
תגית: מילת מפתח אחת או צירוף מילים

למה תגיות?
כי תגית מתוך אינדקס תגיות תביא תעבורה נוספת לאתר שלך.

כי אינדקס אתרים של תגיות, משלב גם תכנים בתחומים השונים.

כי תהליך הוספת תגית לאינדקס פשוט, מהיר וללא צורך בהרשמה.

כי אינדקס תגיות מעניק תגית בלעדית עם קישור ישיר לאתרכם.

כי באינדקס אין כפל תגיות וכל תגית תקושר תמיד לאתר אחד.

כי השירות ניתן חינם וללא התחייבות.


הוספת תגית לאינדקס התגיות נעשית בחינם
  הוספת תגית לאינדקס התגיות נעשית בחינם
לחצו כאן להוספת תגית >>
 

מעוניינים לקדם אתרכם בתגיות מומלצות באתר?
  מעוניינים לקדם אתרכם בתגיות מומלצות באתר?
לפרטים נוספים לחצו כאן >>
 

כמה פשוט להוסיף תגית חדשה לאינדקס?
  כמה פשוט להוסיף תגית חדשה לאינדקס?
קראו על איך זה עובד >>
 
ראשי | איך זה עובד? | הוסיפו תגית חדשה | קידום תגיות | פנו אלינו
כל הזכויות שמורות © תגיות אינדקס אתרים