אינקדס תגיות | ראשי | איך זה עובד? | הוסף תגית חדשה | קידום תגיות אינדקס אתרים

אינדקס אתרים

מבוסס תגיות
על אוכל   |   מאמרים, כתבות, ידיעות, סקרים, חדשות, מדיה, הכל... על אוכל
פסטה

את הפסטה כולנו מכירים כחלק בלתי נפרד מהמטבח האיטלקי, אך השמועות אומרות שהיא הגיעה לשם מהודו ומסין ע"י מרקו פולו ועוד. באיטליה היא קיבלה את הגיוון האדיר בצורות, מרקמים וצבעים המוכר לנו. בעצם, פסטה הוא שם כולל לכל הבצקים העשויים במקור מקמח חיטה והמיובשים בצורות שונות. היום משתמשים כבר בקמחים רבים להכנת פסטה ולא רק בחיטה, למשל: כוסמין, שיפון, קינואה, כוסמת, אמאראנט, דוחן, סויה ועוד. ישנם מקומות בהם מוסיפים ירקות שיתנו צבעים ומעין טעם נוסף לפסטה, כמו תרד ופלפל חריף.

אמנם רוב הפסטה המוכרת מוכנה מקמח חיטה לבן ומעובד, אך כיום ניתן למצוא בקלות רבה פסטות המוכנות מקמחים מלאים, הנבדלות בצבען המעט כהה יותר ובערך תזונתי גבוה יותר (שכן הן מכילות את הויטמינים והמינרלים שבחיטה או בשאר הדגנים שמהם הן מוכנות). יש גם למצוא פסטות אורגניות בצורות שונות.

רב הפסטות מהירות מאד להכנה ואינן דורשות תכנון מראש או עבודה רבה. ישנם סוגים הדורשים זמן רב יותר של בישול כמו הלזניה, הניוקי והרביולי, אך גם זו לא יותר מדיי עבודה.

ישנן אפשרויות רבות להכין פסטה ובכל המקומות המסחריים עובדים עם מכונות שיכולות ללוש כמות גדולה של בצק וכן לצור צורות שונות. אח"כ יבוא תהליך הייבוש, מה שיעזור לשמר את הפסטה למשך זמן רב (בתנאי שתישמר במקום יבש וקריר).
אפשר גם להכין פסטה לבד בבית, מה שידרוש קצת יותר עבודה, אבל יכול להיות נחמד מדיי פעם.

מתכון בסיסי לפסטה מקמח מלא:
בכדי להכין כ- 500 גרם פסטה יש לקחת 350 גרם קמח חיטה מלא טחון דק, לשפכו על משטח עבודה וליצור גומה באמצע. יש לשים 3 ביצים בינוניות, 2 חלמונים ו- ¼ כפית מלח גס ולהתחיל לערבב עם מזלג מהצד החיצוני. אם הבצק לא סופח יותר קמח, יש להוסיף 6-4 כפות מים. יש לעשות זאת בהדרגתיות תו"כ ערבוב ולהוסיף כף אחרי כף. הבצק צריך להיות חלק.

יש לעטוף את הבצק בנייר כסף ולהשאירו במקרר לפחות לשעה.
לפי סוג הפסטה הרצויה יש לחתוך את הבצק לאחר שפורסים אותו דק על משטח מקומח. אפשר לחתוך לאטריות דקות, עבות, משולשים/ מרובעים להכנת רביולי למילוי וכו'. אפשר גם, כמובן, להשתמש במכונת פסטה, למי שיש.

רוטב עגבניות- זעפרן- חלב קוקוס:
הרוטב הזה יתאים לאטריות עבות (פטוצ'יני), או לאחרות.

במחבת גדול/ סיר מחממים מעט שמן זית ומוסיפים 3 עגבניות גדולות קצוצות (אפשר להסיר את הקליפות ע"י השרייה מהירה במים רתוחים, אפשר גם להסיר את הזרעים), שן שום קצוצה ומעט אבקת זעפרן (או כמה חוטים בודדים). מבשלים עד שרב הנוזלים התאדו. מוסיפים כוס חלב קוקוס, ¼ כפית קליפת לימון מגוררת, מלח ופלפל לפי הטעם.

מבשלים עוד מספר דקות, עד שהטעמים מתערבבים ומגישים חם עם הרבה עלי בזיליקום קצוצים.

אני אוהבת לשלב פסטה בסלט ירקות טרי. הנוחה ביותר לשימוש כאן היא הפוזילי (ביסלי).

סלט פסטה כזה יכול להיות מורכב מעגבניות (גם שרי), חסה, נבטים, בזיליקום, בצל ירוק, שום, פלפל אדום, גזר / דלעת מגורדים. אפשר להוסיף גבינת עזים או פרמזן ולתבל במעט רוטב סויה- לימון- דבש. אפשר כמובן לשנות לפי טעמכם האישי.

עוד דרך מהירה ליהנות מפסטה היא להכין כמה רטבים מראש ולשמור במקרר/ בפריזר. כך בשעת הכנת הארוחה רק מחממים ומגישים מעל הפסטה (חוסך זמן, במיוחד עם ילדים).

רוטב פסטו: בבלנדר מערבלים בזיליקום קצוץ, שום קצוץ ושמן זית ומתבלים במעט מלח עשבים ופלפל- זה הרוטב הבסיסי שלי, לפעמים אני מוסיפה גם מעט חומץ בלסמי או סוכר חום, אפשר גם להוסיף צנוברים להעשרת הרוטב (או לנסות אגוזים אחרים, קשיו למשל), גבינת פרמזן מגוררת, שמרי בירה ועוד.

רוטב קשיו יפני: בבלנדר מערבבים שמן זית/ שומשום עם רוטב סויה (ביחסים של 1:3, לטובת השמן) עד שהם מעורבבים טוב ומוסיפים קשיו (הכמות לפי הטעם) עד שהרוטב אחיד. אפשר להתאים לפי הטעם (יותר/ פחות מלוח).

אפשר להכין גם רטבים על בסיס טופו עם עשבי תיבול/ שום/ עגבניות/ בטטה/ דלעת ועוד.
אפשר גם להכין רטבים מהירים על המקום ללא בישול על בסיס שמן זית ומעט תבלינים/ עשבים/ שום/ אגוזים/ טחינה/ שקדיה/ רוטב סויה/ לימון ועוד.

ישנן דרכים רבות נוספות ליהנות מפסטה, נסו גם בכיוון הטעמים הסיניים- הודיים- ערביים.
העיקר שיהיו ארוחות טעימות ומזינות. בתיאבון.

נכתב על ידי ורד לב [ 31/01/2007 ]


מקור המאמר: www.Articles.co.il - מאמרים לשימוש חופשי

תגיות מומלצות רוצים לקדם כאן תגית? לחצו כאן >>
דומיינים למכירה  |  עיצוב לוגו  |  ישראל  |  עיצוב אתרים
עוד על אוכל
אוכל אורגני והכיס שלנו   למאמר המלא לחצו כאן >>
חומוס   למאמר המלא לחצו כאן >>
שילובים מוצלחים של אוכל עם יין ולא להיפך!   למאמר המלא לחצו כאן >>
המדריך להקמת בר קומפקטי   למאמר המלא לחצו כאן >>
עשבי התיבול השונים ושימושם במטבח   למאמר המלא לחצו כאן >>
מהפכים ותפריטי קיץ - מקבץ חדשות אוכל   למאמר המלא לחצו כאן >>
גלידות: סקר טעמים   למאמר המלא לחצו כאן >>
תבלינים כערך מוסף לאוכל   למאמר המלא לחצו כאן >>
בר אקטיבי   למאמר המלא לחצו כאן >>
הגריל הישראלי   למאמר המלא לחצו כאן >>
איך לעשות חיים קלים בבית ובמטבח   למאמר המלא לחצו כאן >>
הגשה ושמירה של יינות   למאמר המלא לחצו כאן >>
מסעדות בתל אביב יפו   למאמר המלא לחצו כאן >>
עוגות בצק סוכר לימי הולדת   למאמר המלא לחצו כאן >>
כיצד תשמרו על עצמכם רזים גם בחגים   למאמר המלא לחצו כאן >>
קייטרינג חלבי או קייטרינג בשרי   למאמר המלא לחצו כאן >>
עוגת פירות יבשים ב-5 דקות   למאמר המלא לחצו כאן >>
יין ישמח לבב אנוש, ובעצם גם וודקה, או בירה, או וויסקי טוב   למאמר המלא לחצו כאן >>
בישול בעזרת יין וודקה   למאמר המלא לחצו כאן >>
גריל גז - בכיף שלי   למאמר המלא לחצו כאן >>
 4612 תגיות באינדקס אתרים מבוסס תגיות הוסף אתרך לאינדקס >>
שירותים (350) בריאות (302) תיירות ונופש (278) חתונות ואירועים (253)
בית וגן (249) קניות וחנויות (212) פנאי ובידור (206) עסקים (195)
אינטרנט (155) מחשבים (152) לימודים (149) אוכל (139)
רכב ותחבורה (131) חוק ומשפט (127) טיפוח ויופי (125) כספים (122)
ספורט (110) עיצוב ואמנות (106) פרסום ושיווק (102) ילדים ותינוקות (96)
בניית אתרים (94) מתנות (93) הריון ולידה (93) נדל"ן (88)
צילום (83) אופנה והלבשה (80) חדשות ואקטואליה (78) בעלי חיים (73)
עבודה (64) אהבה ויחסים (60) אינדקס (55) משפחה (54)
מבוגרים (54) נשים (42) משחקים (42)
הוספת תגית חדשה חינם
הקלידו תגית רצוייה: (מילה או מחרוזת)

בחרו קטגוריית סיווג: (לקישור התגית)
בדקו זמינות של תגית רצויה
תגית: מילת מפתח אחת או צירוף מילים

למה תגיות?
כי תגית מתוך אינדקס תגיות תביא תעבורה נוספת לאתר שלך.

כי אינדקס אתרים של תגיות, משלב גם תכנים בתחומים השונים.

כי תהליך הוספת תגית לאינדקס פשוט, מהיר וללא צורך בהרשמה.

כי אינדקס תגיות מעניק תגית בלעדית עם קישור ישיר לאתרכם.

כי באינדקס אין כפל תגיות וכל תגית תקושר תמיד לאתר אחד.

כי השירות ניתן חינם וללא התחייבות.


הוספת תגית לאינדקס התגיות נעשית בחינם
  הוספת תגית לאינדקס התגיות נעשית בחינם
לחצו כאן להוספת תגית >>
 

מעוניינים לקדם אתרכם בתגיות מומלצות באתר?
  מעוניינים לקדם אתרכם בתגיות מומלצות באתר?
לפרטים נוספים לחצו כאן >>
 

כמה פשוט להוסיף תגית חדשה לאינדקס?
  כמה פשוט להוסיף תגית חדשה לאינדקס?
קראו על איך זה עובד >>
 
ראשי | איך זה עובד? | הוסיפו תגית חדשה | קידום תגיות | פנו אלינו
כל הזכויות שמורות © תגיות אינדקס אתרים